Měla venčit osm psů, ti se na ni vrhli jako smečka vlků. Ženu (†28) roztrhali

Vydělávala si jako venčitelka psů. Starat se o osm zvířat najednou, na ni ale bylo příliš. Žena zaplatila životem. Její svěřenci se totiž obrátili proti ní.

Podle portálu Mirror měl útok odstartovat jeden ze psů, který nejprve napadl jinou ženu. Pak se vrhnul na venčitelku a zbytek zvířat ho následoval. Osm psů včetně silného leonbergera a dvou jezevčíků se na Angličanku vrhlo jako smečka vlků.

Na umírající ženu narazili dva jezdi na koních. "Ten obraz mě bude pronásledovat ještě dlouho," pronesl jeden z nich pro The Sun. Když na místo dorazili záchranáři, ženě už nebylo pomoci.

[chooze:article;value:484050]

​Místními obyvateli tragická zpráva otřásla. K podobným útokům v oblasti Caterhamu prý nedochází. Podle Richarda Breama, který provozuje nedalekou chovatelskou stanici, narazíte na profesionální venčitele psů na téměř každém kroku. "Některé vidíte s pěti nebo šesti psy. Vždycky jsem si myslel, že je to na hlídání moc," reagoval.

"Měla příliš mnoho psů. S takovým počtem nemůžete mít kontrolu," přidal svůj komentář další z místních. "Mě i mého manžela to opravdu šokovalo," přidala se žena, která bydlí nedaleko místa neštěstí.

Policie všechny psy odchytila a umístila je do kotců. Co přesně incidentu předcházelo, vyšetřuje. Colin Tennant z Asociace chování psů a koček uvedl, že útok mohl vyvolat "adrenalin" mezi psy, který se promítl do jejich bojové agrese. "Je také možné, že pejskařka ztratila rovnováhu a stala se terčem," upozornil.

Nikdo zatím nebyl zatčen.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.