Měli byste být slušnější, vzkazují do Prahy Slováci. Češi o sporu skoro nevědí

Z Dubnice nad Váhom je to na společnou hranici zhruba čtvrt hodiny autem. Každý z oslovených o rozdílných postojích obou premiérů věděl.

"Podle mě by spolu měli ti lidé komunikovat," míní jeden z obyvatel. "Je to závažná věc pro obě země," přidal se další. Podle jiných dotázaných má každý právo říkat, co chce.

"Ficovu politiku moc nemusím. Češi by se zase ale měli chovat trochu slušněji," prohlásil další dotázaný Slovák. 

Na druhé straně hranice jsou třeba Valašské Klobouky. Tam ale rozmíška se Slovenskem, stejně jako v dalších městech a obcích poblíž hranice, většinu lidí nezajímá. Nejčastěji odpovídali, že to nesledují nebo úmyslně přehlíží.

[chooze:article;value:545087]

Mnozí Češi i Slováci ale nemůžou přijít na jména svým premiérům. A tvrdí, že na vzájemné problémy zadělali právě oni. "Našeho Fica nechcete? Připlatila bych vám i nějaké euro z toho mého důchodu," nabízela slovenská seniorka.

"Fandím Ficovi. Fiala chce posílat zbraně na Ukrajinu. To je trochu mimo," reagoval dotázaný Čech.

I to, že česko-slovenské hašteření může ochladit společné vztahy, si myslí spíš naši sousedé. "Je mi líto, že se Slovenská republika ubírá takto špatným směrem, že si kazíme vztahy s našimi nejbližšími sousedy," odpověděl respondent. Češi zase hlásili, že tomuto tématu nerozumí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.