Měsíční výhled: Jaro už klepe na dveře. Teploty budou nadprůměrné

"Období příštích čtyř týdnů (13. 3. 2023 – 9. 4. 2023) jako celek očekáváme teplotně i srážkově průměrné," informoval na svém webu Český hydrometeorologický ústav.

Následující dva týdny budou podle meteorologů mírně teplotně nadprůměrné. Od 13. do 26. března by se rtuť v teploměrech měla přes den dostat i nad 10 °C. V noci se teploty budou pohybovat kolem nuly nebo jen těsně nad ní.

[chooze:article;value:494317]

Další dny pak už budou spíše teplotně podprůměrné, v noci s teplotami opět kolem nuly. Výrazné ochlazení už ale podle předpovědi nepřijde a jaro o sobě bude dávat vědět stále víc. Od 27. března do 2. dubna se budou teploty přes den pohybovat kolem 9 °C. A v období od 3. do 9. dubna se zase zvednou až na 12 °C.

"Přitom lze očekávat krátkodobé až několikadenní teplotní výkyvy jak do vyšších teplot, tak do nižších," upozornil ČHMÚ.

Počítat sem tam musíme s deštěm. "Srážkově by období mělo být průměrné, přičemž nejméně srážek by mělo být v prvním týdnu předpovědi (od 13. do 19. března), nejvíce ve třetím týdnu (od 27. března do 2. dubna)," doplnili meteorologové.

Průměrná teplota se v Česku v tomto období pohybuje kolem 5,2 °C. Podle dostupných informací ČHMÚ bylo nejtepleji v roce 1974, kdy teploměry naměřily 8,7 °C. Naopak nejchladněji bylo v roce 2013, kdy teploty klesly až k 1,3 °C.

V Pomoraví už jsou nyní k vidění první rozkvetlá kvítka. Podívejte se:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.