Měsíční výhled: V Česku zase přituhne, teploty klesnou pod nulu

"Období příštích čtyř týdnů (16. 1. 2023 – 12. 2. 2023) jako celek očekáváme teplotně i srážkově průměrné," informoval na svém webu Český hydrometeorologický ústav.

Po uplynulých čtyřech teplotně nadprůměrných týdnech se počasí podle meteorologů vrátí do normálu. "Teploty budou odpovídat těm průměrným, které se obvykle vyskytují v období druhé poloviny ledna a první poloviny února," doplnil ČHMÚ.

[chooze:article;value:484890]

Musíme se tedy připravit na to, že se znovu ochladí. Během prvních tří týdnů (od 16. 1. do 5. 2) budou teploty v noci padat až k 4 °C. Naopak přes den teploměry naměří kolem 2 °C.

Poté se však o pár stupňů oteplí. Od 6. do 12. února meteorologové očekávají přes noc kolem 2 °C, přes den se pak teploty budou pohybovat okolo 4 °C.

Počítat navíc musíme také se srážkami, ať už sněhovými, nebo dešťovými. "Srážkově očekáváme jednotlivé týdny předpovědi průměrné až mírně nadprůměrné," doplnil Český hydrometeorologický úřad.

Průměrná teplota se v Česku v tomto období pohybuje kolem 1,1 °C. Podle dostupných informací ČHMÚ bylo nejtepleji v roce 2002, kdy teploměry naměřily 3,8 °C. Naopak nejchladněji bylo v roce 1942, kdy teploty klesly až k 12,3 °C.

Skiareály bojují s oblevou. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.