Messenger už lidé v telefonu nebudou potřebovat. Facebook chystá změny

Zatímco na webu jsou Facebook a Messenger součástí jedné stránky, na mobilech má už od roku 2014 každá služba svoji vlastní aplikaci. Společnost Meta, pod kterou obě služby spadají, teď ale oznámila, že plánuje obě aplikace znovu propojit, píše magazín The Verge.

Společnost už spojení obou aplikací testuje minimálně od konce minulého roku. Kdy však změnu nabídne široké veřejnosti, zatím nezveřejnila. Mělo by to být ale brzy.

Meta tak chce pravděpodobně bojovat s ochabujícím zájmem o Facebook. I když počet uživatelů této sociální sítě stále roste, jde o nárůst jen velmi pozvolný, jak ukazuje například statistika na stránce Datareportal.

[chooze:article;value:492451]

Facebooku tak hrozí, že by jej mohla dohnat, či dokonce předehnat konkurence – například v podobě čínské sociální sítě TikTok. Kromě stagnující uživatelské základny totiž Facebook trápí také její rostoucí věk. Mezi mladými totiž bodují jiné sociální sítě a Facebook tak stárne.

Podle šéfa Facebooku Toma Alisona má opětovné spojení obou aplikací usnadnit sdílení obsahu mezi uživateli. "Myslím, že to, co odliší Facebook a Instagram od TikToku a dalších sociálních sítí, je právě míra schopnosti zahájit konverzaci s přáteli vycházející z obsahu na síti, což jí dodá nový společenský rozměr," řekl Alison v rozhovoru pro americkou televizi CNN.

[chooze:article;value:493839]

Právě vazby mezi uživateli považuje Alison za největší výhodu Facebooku. Síť se podle něj stala místem, kde mohou lidé vytvářet skupiny fanoušků a vést konverzace nad rámec obsahu, který sdílejí na Instagramu a TikToku.

Dalšími změnami na Facebooku by měla být větší implementace umělé inteligence, která má lidem na sociální síti usnadnit hledání obsahu, který je zajímá.

Větší ochrana pro mladé na Facebooku a Instagramu. Služba bude mazat jejich intimní fotky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.