Město ustoupilo. Lidé na vlastním kluzišti v Jihlavě už zase můžou bruslit

Na sportovním hřišti v Hosově, jedné z místních částí Jihlavy, si lidé v mrazech udělali ledovou plochu a začali na ní bruslit. Město to ale jako vlastník hřiště zakázalo. Odůvodnilo to porušením návštěvního řádu a bezpečností. "Kdyby se tam někomu něco stalo, tak za to nese zodpovědnost město Jihlava," varoval mluvčí jihlavského magistrátu Radovan Daněk. 

Po odvysílání reportáže, která na to upozorňovala, se ale ledy pohnuly. Obě strany se domluvily na kompromisu. "Předseda osadního výboru má smlouvu na svoji osobu a my už si tady sami zajistíme, jaké to má mít náležitosti," vysvětluje dohodu člen osadního výboru Hosov Lukáš Nekula. 

[chooze:article;value:537585]

​"Dohodli jsme se na pronájmu, to znamená, že ta osoba, co si to pronajala, teď bude zodpovídat za případná zranění nebo poškození hřiště," doplňuje mluvčí Radovan Daněk. Místní, které televize Nova oslovila, řešení přivítali. 

Bruslit se tak už v Hosově znovu může. Za pronájem hřiště místní platí městu Jihlava 500 korun. Provozovatelé se dohodli, že o bezpečnost dětských návštěvníků se při bruslení budou starat vždy jejich rodiče. Smlouva o pronájmu hřiště platí od pátku do poloviny února. Pak se uvidí, jestli ji místní s městem vzhledem k počasí prodlouží. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.