Meteorologové varovali před silnými bouřkami. Udeřily hlavně na horách

Český hydrometeorologický ústav v úterý odpoledne upozornil na blížící se silné bouřky. Výstraha před nimi se ale týkala jen některých částí Česka.

​Bouřky měly podle předpovědi udeřit hlavně na západní část republiky. Výstraha se týkala oblastí ve Středočeském, Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském a Ústeckém kraji a trvala do 20. hodiny.

[chooze:article;value:572159]

"Drtivá většina z vás se s nimi rozhodně nesetká. Pokud se ale objeví na západě nebo jihozápadě Čech, mohou produkovat intenzivní lokální srážky anebo i menší kroupy. Bouřky se mohou v horských oblastech vyskytnout i jinde, ale největší šance je právě zde," informovali meteorologové.

​"Právě na západě a jihozápadě Čech je hodně vlhkosti, a tedy i dostupné energie. Ostatní části našeho území ovlivňuje ale už sušší vzduch, a proto těžiště konvektivní aktivity očekáváme hlavně na západě a jihozápadě Čech," dodali.

Od odpoledních hodin se bouřky objevovaly hlavně na Šumavě, Doupovských horách a Jeseníkách. Podmínky pro jejich výskyt byly také v okolí Brd, Beskyd a Novohradských hor.

Česko zažilo další tropický den. Podle meteorologů nebyl zdaleka poslední:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.