Meteorologové vydali výstrahu. V části Česka hrozí ledovka. MAPA

ČHMÚ vydal výstrahu na páteční ráno a dopoledne. Kvůli mrznoucímu dešti se bude tvořit ledovka. Očekávají se problémy v dopravě a řidičům se proto doporučuje jezdit opatrně a sledovat dopravní zpravodajství.

Spadnout by měl až 1 milimetr srážek. Pozor by si kvůli nebezpečí uklouznutí na ledu měli dát zejména starší lidé a ti, kteří mají problémy s pohybem. Dle doporučení ČHMÚ by měli omezit vycházení ven.

Výstraha se týká Olomouckého kraje (okresy Šumperk, Zábřeh) a Moravskoslezského kraje (okres Rýmařov).

Jinak ale Česko čekají teplé dny. Ve čtvrtek budou nejvyšší teploty v Čechách dosahovat až 11 °C, na Moravě pak budou 4 °C. V noci na pátek na Moravě klesnou teploty k nule, v Čechách se budou pohybovat mezi 6 a 2 °C. Bude oblačno až zataženo, zpočátku v Čechách, postupně i na Moravě a ve Slezsku místy přeháňky nebo občasný déšť.

[chooze:article;value:481440]

​V pátek bude podle ČHMÚ oblačno až zataženo, místy občasný déšť, ojediněle i mrznoucí. Na Moravě místy hrozí mlhy. Teploty se budou pohybovat mezi 6 a 10 °C, na Moravě bude kolem 5 °C.

Nejvyšší teploty pak meteorologové předpovídají na silvestra a Nový rok, kdy by mělo být 11 až 15 °C, na Moravě pak 7 až 11 °C. V sobotu bude zataženo až oblačno, zejména na horách musí počítat s přeháňkami a s občasným deštěm. V neděli meteorologové počítají s polojasnou oblohou.

Řidiče stále trápí ledovka. Na Vysočině padají větve pod tíhou námrazy:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.