Mezi Pavlem a Babišem je to na ostří nože. Kampaň je nejtvrdší od revoluce

"Lidi si musí říct, jestli chtějí příštích pět let generála, který se celý život věnoval jen armádě, nebo hospodáře, který vždy pomáhal lidem," říká prezidentský kandidát a šéf hnutí ANO Andrej Babiš ve svém spotu. "Aby bylo jasno, tyhle volby jsou soubojem dvou světů. V tom našem se cení odvaha, čest, důstojnost, a pak je tu druhý svět, plný lží, strachu a chaosu," představuje svou vizi v nadějné zítřky generál ve výslužbě Petr Pavel.

Celé Česko řeší otázku: Andrej Babiš, nebo Petr Pavel? Dilema, které rozděluje společnost na dva tábory a na které už příští víkend budou lidé znát odpověď. Odborníci se shodují, že jsme svědky nejtvrdší politické kampaně od sametové revoluce.

[chooze:article;value:483844]

"Nacházíme se v horké části kampaně, oba kandidáti se budou snažit hodně silně bojovat proti sobě," popsala marketingová expertka Denisa Hejlová. "Jak tým Andreje Babiše, tak i tým kolem Petra Pavla je vysoce profesionální a ví moc dobře, jak kampaň dělat," dodává marketingový specialista Aleš Michal.

Jak se zdá, jde skutečně do tuhého. Policie v současné době prověřuje údajné rozesílání SMS zpráv jménem Pavla, které se ho snaží pošpinit. "Případem SMS zpráv se zabýváme a již se nám ozvalo několik lidí, kteří tuto zprávu dostali," sdělil mluvčí policejního prezidia David Schön.

[chooze:article;value:485337]

"Je to svým způsobem špína, protože těží ze strachu lidí," reaguje Petr Pavel na negativní kampaň podvodných SMS. "Já jsem to odsoudil, o esemeskách nevím," okomentoval Andrej Babiš.

Kampaň stojí nemalé peníze. Limit pro druhé kolo je 10 milionů korun. Stav transparentního účtu ke čtvrtečnímu odpoledni je u Andreje Babiše přes dvě stě tisíc korun, u Petra Pavla téměř třináct milionů, a tak generál některým podporovatelům peníze posílá zpět, milion třeba podnikateli Martinu Moravcovi, půl milionu finančníkovi Petru Borkovcovi.

Oba kandidáti nám prozradili, že se i v dalších dnech budou věnovat kontaktní kampani s občany, za nejdůležitější ale považují přípravy na televizní debaty.

Volební vysílání TV Nova

Pondělí 23. ledna
20:00 Rozhovor s Andrejem Babišem, TV Nova a TN Live
Úterý 24. ledna
20:00 Rozhovor s Petrem Pavlem, TV Nova a TN Live
Oba rozhovory s prezidentskými kandidáty budou překládány do znakového jazyka
Čtvrtek 26. ledna
20:00 Poslední televizní debata prezidentských kandidátů, TV Nova a TN Live
18:00 TN Live nabídne speciální vysílání s příjezdy kandidátů do budovy TV Nova
, bude možné sledovat i na sociálních sítích Facebook a YouTube
Debata prezidentských kandidátů bude překládána do znakového jazyka
Pátek 27. ledna
5:55 Snídaně – speciál o volbách, TV Nova a TN Live
14:00 Otevření volebních místností, TV Nova a TN Live
Sobota 28. ledna
13:00 Kontinuální vysílání k výsledkům voleb, TV Nova
13:00 Kontinuální vysílání s vlastním obsahem, TN Live
Neděle 29. ledna
20:00 Rozhovor s budoucím prezidentem, TV Nova a TN Live
Rozhovor s budoucím prezidentem bude překládán do znakového jazyka

Petr Pavel natáčel spoty s neúspěšným kandidátem Pavlem Fischerem. Podívejte se na video:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.