Moderní bydlení

Mezinárodní cvičení v Česku. Po silnicích budou jezdit stovky kusů techniky

V pondělí odstartuje mezinárodní armádní logistické cvičení s názvem Strong Pegasus 2024. "Cílem cvičení je ověřit logistické schopnosti Praporu podpory nasaditelných sil Rakovník v oblasti přijetí, přeskupení a dalšího pohybu jednotek ve spolupráci s německým logistickým praporem," uvedlo ministerstvo obrany.

"Cvičení se zúčastní až 900 vojáků z Česka i Německa a přibližně 400 kusů techniky. V rámci cvičení se budou vojáci i technika přesouvat do oblasti Přerova prostřednictvím letecké přepravy, železnice i po silničních komunikacích," dodalo ministerstvo.

[chooze:article;value:555281]

​Armáda proto vyzvala motoristy k opatrnosti. "V příštích dvou týdnech se budeme nejvíc pohybovat ve Zlínském a Olomouckém kraji. Kolony vojenské techniky můžete potkat i na dálnicích D1 a D8," uvedla na síti X.

"Připomínáme proto základní pravidla, jak se kolem vojenské kolony pohybovat. Předjíždím ji, jen pokud lze předjet pohodlně celá, nikdy se do ní nezařazuji, dodržuji bezpečnou vzdálenost, respektuji pokyny vojenské i státní policie," doplnili vojáci.

[chooze:article;value:576806]

​A připravují se i obce. "Informujeme občany, že ve dnech 18. 10. – 4. 11. bude v areálu letiště Přerov probíhat mezinárodní cvičení Strong Pegasus 2024. V průběhu cvičení je možný zvýšený pohyb pozemní vojenské techniky obcí. Letový provoz bude probíhat ve standartním režimu bez vojenských letadel," upozornili v Troubkách na Přerovsku.

V září v Česku proběhlo mezinárodní cvičení Ample Strike. Zúčastnilo se 14 států (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.