Michal Malátný: Chinaski jsou v životní formě, rodina mě postavila do latě

Úděl každého muzikanta je léto strávené mimo domov, nejčastěji v kapelní dodávce cestou na koncerty napříč celou republikou. A nejinak to je i u Michala Malátného. Proto si frontman jedné z nejpopulárnějších českých kapel náležitě užívá každé volné chvilky, kterou může strávit se svojí rodinou, třeba na společných výletech.

"Jsem vášnivý turista, jsem z Českého ráje a vždycky jsme chodili na túry. Když jedeme s rodinou na dovolenou, tak ani nejezdíme k moři, to nás nebaví, ale chodíme po horách. My se ženou to máme rádi od té doby, co spolu chodíme, ale děti jsme to museli naučit. Moc se jim do toho nechce, ale když se vracíme, tak jsou šťastné a líbilo se jim to," popsal Malátný.

[chooze:article;value:486958]

​Život hudebníka, kterým je Michal už přes 30 let, má samozřejmě svá úskalí. "Je to práce, kterou děláte večer. Je hodně hlučná a většinou je to spojené s konzumací alkoholu. Také nemusíte mít každý den úplně ideální fyzičku nebo náladu, může vám být prostě špatně, můžete mít i horečku a stejně se jede dál," nastínil frontman.

I přesto ho hudba ani po těch letech neomrzela. Podle jeho slov jsou Chinaski v životní formě. Cesta k tomu ale byla trnitá. Před pěti lety se Michal po dlouhém váhání odhodlal a vyměnil skoro celé obsazení kapely. Veřejnost se s jeho rozhodnutím moc neztotožnila a Michal dlouhou dobu čelil kritice jak od fanoušků, tak od bývalých členů a kamarádů.

[chooze:article;value:522185]

​"Všechny křivdy už jsme si odpustili. S většinou těch kluků jsem se viděl a normálně jsme se pozdravili. Myslím si, že to je v pohodě," míní Malátný s tím, že ho naštěstí vždy drží nad vodou manželka Petra a dcery Frída a Kateřina. "Rodina mě postavila do latě a já jsem za to rád," doplnil.

Před rodinou byl totiž poněkud nestálý. "Byl jsem strašlivě programově nezodpovědný, dokonce jsem si na tom zakládal. Takže když se mi pak ve 40 narodila první dcera, byla to tak krásná změna. Jsem za to hrozně vděčný, že tu rodinu mám, že fungujeme a že se máme rádi," řekl Malátný.

Kapela má na kontě už 15 alb, za řadou písniček je hudebně i textově podepsaný sám Michal, paradoxně se ale najde pár kousků, které už Michal nemůže ani slyšet. "Dlouhý kouř, ten hrajeme někdy, někdy mě kluci ukecají a dáme ho do přídavku, ale tu už moc nemusím, přijde mi po těch letech už úplně pitomá. A Tabáček mě už prostě nebaví po těch letech, ale chápu, že lidi to mají rádi," uzavřel zpěvák.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.