Migrační pakt neměl vzniknout, zlobí se Dostálová. Hodně v něm chybí, říká

Velkým tématem letošních voleb do Evropského parlamentu je kontroverzní migrační pakt. Opozici se totiž jeho podoba nelíbí.

Podle Nerudové si Evropa už nemůže dovolit otevřenost. "Vidíme to ve Francii a v Německu, kde se integrace vůbec nepodařila. Náš blahobyt máme jen proto, že lidé pracují a dodržují pravidla. To by mělo být vyžadováno i od těch, kteří k nám přijdou," řekla Nerudová.

[chooze:article;value:551788]

Dostálová zastává názor, že migrační pakt, který vejde v platnost za dva roky, neměl vůbec vzniknout. "Chybí tam ochrana vnějších hranic, boj s pašeráky a podobně. Jakmile se migranti dostanou do detenčního centra, mají automaticky nárok na právní ochranu. Nám se nelíbí, že ten migrační pakt řeší jen důsledek a ne příčinu," tvrdila Dostálová.

Dalším bouřlivým tématem je Green Deal. Obě kandidátky k němu mají výhrady. "Na Green Deal se musíme podívat z pohledu reality. Máme tady válku na Ukrajině a energetickou krizi. Ochrana přírody je v pořádku, tyto části podporuji, ale energetické sekce dohody potřebují revizi," poznamenala Dostálová.

Podobný názor má i Nerudová. "Green Deal je potřeba revidovat. Ta dohoda potřebuje finanční nohu, protože bez dostatečného kapitálu, který teď chybí, přechod na Green Deal nezvládneme," přisvědčila.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.