Milion pod stromek. Staňte se adventním milionářem

Adventní milionáři nejsou žádná sekta ani ústřední postavy štědrovečerní pohádky. Adventní milionáři můžete být vy. Stejně jako každou neděli zapalujeme na adventním věnci další svíčky a atmosféra je slavnostnější, přibývají s každý týdnem díky Sportce noví milionáři. V předvečer Štědrého dne můžete pokusit štěstí v dalším losování o garantovaný milion: během adventu tak Sportka obdaruje kulatým milionem hned 11 sázejících.

S adventem je neodmyslitelně spojen adventní věnec. Podle dnes zřejmě nejrozšířenější teorie byla tradice adventních věnců založena v první polovině 19. století německým protestantským teologem Johannem Hinrichem Wichernem v přístavním městě Hamburku. Vytvořil jakéhosi předchůdce dnešních věnců, kterým chtěl přiblížit dětem blížící se Vánoce. Pro křesťany má počet svíček také symbolický význam. Každá neděle má svůj vlastní příběh o příchodu Ježíše Krista. Svíčky na věnci mají pořadí fialová, fialová, růžová, fialová.

První adventní neděle – Svíce proroků

Svíce proroků se zapaluje na adventním věnci jako první, aby věřící uctili všechny, kteří předvídali příchod Spasitele. Další svíčky se zapalují po vzoru hodinových ručiček.

Druhá adventní neděle – Betlémská svíce

Jejím významem je láska, kterou byl v Betlémě obklopený Ježíšek při svém narození. Svíčka je poděkováním za všechno dobré.

Třetí adventní neděle – Pastýřská svíce (růžová)

Je to svíce naděje a radosti z příchodu něčeho nového a z blížících se vánočních svátků. Tato svíčka je jako jediná na věnci růžová, aby symbolizovala štěstí.

Čtvrtá adventní neděle – Andělská svíce

Zapálením čtvrté svíce zahajujeme období míru, klidu a pokoje. Pro všechny věřící začíná čas, kdy opouštějí starosti běžných dnů a věnují se jenom rodině a svým blízkým.

Advent vnímáme jako nejkrásnější období v roce, kdy se i dospělí rádi nechávají unést příjemnou atmosférou plnou nadějí a zázraků. Proto se i Sazka rozhodla nadělit pořádných jedenáct dárečků a během adventu Sportka vytvoří hned 11 nových milionářů. S každou adventní nedělí narůstá stejně jako počet svíček, také počet nových výherců. Zkuste si čekání na Štědrý den zpříjemnit vyplněním tiketu, třeba se zrovna vám podaří splnit si sen o pohádkově bohatých Vánocích.

Kdy a o co ve Sportce hrajeme?

neděle 27. 11. 2022 - 1x 1 000 000 korun

neděle 4. 12. 2022 - 2x 1 000 000 korun

neděle 11. 12. 2022 - 3x 1 000 000 korun

neděle 18. 12. 2022 - 4x 1 000 000 korun

pátek 23. 12. 2022 - 1x 1 000 0000 korun

Stačí plný tiket se Šancí

O finanční prémii si můžete zahrát s plným tiketem včetně doplňkové hry Šance. Zajít si pro něj můžete do každé prodejny s nabídkou Sazky, případně si vsadit Sportku online z tepla a pohodlí domova.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.