Miloš Zeman smutní. Ochranka mu zatrhla tradiční plavbu na člunu

Dovolenou na Vysočině popsal Zeman v rozhovoru pro televizi Nova. "Samozřejmě jsem se podíval na svoji chalupu a projel kůrovcem zničené lesy," řekl.

"Jediné, co bylo špatné, bylo, že ochranná služba mně nedoporučila, abych vyjel na rybník na člunu," prozradil. "Nevím, jestli byla zima nebo vítr, ale nedoporučili, tak jsem se na ně trochu zlobil, ale ochrannou službu má člověk poslouchat," dodal.

Zdravotně se bývalý prezident cítí výborně. "Učím se chodit a podobně jako dítě dělám první samostatné krůčky. Samozřejmě, že chodím s chodítkem, ale někdy se toho chodítka pustím a jako malé dítě udělám několik, řekněme pět, krůčků úplně sám," poznamenal.

Promluvil také o současné politické situaci. Vadí mu údajný amatérismus. "Když je někdo amatér, to znamená, že nerozumí své profesi, a politika je profese, tak je to špatně, myslím si, že v důsledku toho se i běžným občanům nežije úplně dobře," uvedl. 

[chooze:article;value:516692]

Konkrétně zmínil ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL). "Ten se v životě nezabýval zemědělstvím a přesto se nyní stal ministrem zemědělství, já jsme vždy jako politik, premiér, prezident zastával názor, že když je někdo ministr, má rozumět svému resortu. A bohužel to neplatí jen o panu Výborném," prohlásil. 

Problém má i s ministryní pro vědu a výzkum Helenou Langšádlovou (TOP 09). "Je sice funkcionářkou ministrany TOP 09, ale pokud vím, v životě se nezabývala vědou, výzkumem a inovacemi," sdělil.

Vyjádřil se také ke svým protikandidátům z prezidentských voleb. "Na rozdíl od pana Drahoše s panem Schwarzenbergem vycházíme velmi dobře a v pondělí na jeho pozvání s ním mám na jeho zámečku v Dřevíči pracovní oběd," prozradil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.