Milošek trpí s nádorem, Viktorce zakrňují svaly. I jim pomáhá Dobrý anděl

Dvě rodiny, které se neznají, a přesto je sbližuje stejný osud – těžká nemoc dítěte. "Máme nemocného syna, je mu dva a půl roku a má nádor zrakové dráhy. Má za sebou 85 týdnů chemoterapií," popsala Daniela Sušírová, maminka Miloška.

"Dcera Viktorka trpí spinální svalovou atrofií druhého typu. Je to vlastně vzácné genetické onemocnění, kde dochází ke svalové slabosti a bez léčby i ke slabosti dýchacích a polykacích svalů," přiblížila Viktorčina maminka Veronika Landová.

V následujících týdnech vás televize Nova vezme nejen do těchto rodin, pro které je nejdůležitější, aby jeden z jejich členů přežil a ostatní mohli alespoň trochu fungovat.

Boj to bývá pro celou rodinu mnohdy velmi náročný – desítky hodin chemoterapií, stovky hodin rehabilitací, nespočet probdělých nocí u lůžka nemocného dítěte. To vše stojí nejenom síly, ale i peníze. Desetitisíce korun, které by mohly vrátit naději tam, kde na ni mnozí už zapomněli, mohly by změnit chod celé rodiny, mohly by zachránit život.

[chooze:article;value:524879]

​A právě v těchto chvílích to jste vy, dobří andělé, kteří finančně rodinám pomáháte. "Cokoli dárci, dobří andělé, pošlou či darují, tak nadace odevzdá rodinám kompletně, proto říkáme do posledního haléře," uvedl spoluzakladatel nadace Dobrý anděl Petr Sýkora.

"Nadaci Dobrý anděl podporuje televize Nova již dvanáct let, za tu dobu dobří andělé pomohli více než dvanácti tisícům rodinám, které postihlo nějaké vážné onemocnění. To číslo je úžasné, my jsme neuvěřitelně pyšní, že můžeme být součástí toho všeho," shrnula jednatel TV Nova Klára Brachtlová.

"Já jsem dobrým andělem podle mě tak už devět let, což je docela dlouhá doba, a mám s tím velice dobré zkušenosti a jsem hrdou patronkou Dobrého anděla," řekla moderátorka Lucie Borhyová. "Myslím si, že je důležité pomáhat lidem, kteří to potřebují, protože nikdo nevíme, jestli jednou nebudeme potřebovat pomoct," poznamenal moderátor Rey Koranteng. Pomoci rodinám v těžké životní situaci můžete i vy – staňte se dobrým andělem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.