Miminko narozené v troskách po zemětřesení musí chránit policie

Příběh dívenky pojmenované Aya, což v arabštině znamená zázrak, oblétl svět. Narodila se pod troskami, s mrtvou matkou ji spojovala pupeční šňůra, kromě rodičů zahynuli i čtyři sourozenci. V noci na pondělí vtrhli do nemocnice v Afrínu ozbrojenci a údajně ji chtěli unést, uvedla agentura AP.

Představitel nemocnice, který kvůli obavám z odvety nechtěl být jmenován, pokus o únos popřel. Ozbrojené muže podle něj přivedla do nemocnice zdravotní sestra, kterou ředitel několik hodin předtím vyhodil. Nachytal ji, jak si Ayu tajně fotografuje, a měl podezření, že plánuje její únos, popsala AP.

[chooze:article;value:489030]

​Ozbrojenci narazili na policisty, kteří dítě hlídají. Řekli jim, že se o Ayu nezajímají, ale jdou za ředitelem, který vyhodil jejich kamarádku. Toho pak zbili a zase odešli.

Holčička dostala policejní ochranu poté, co se několik lidí falešně vydávalo za její příbuzné a chtělo si ji odnést. Její osud dojal lidi na celém světě, pomoc včetně adopce nabídly tisíce z nich. Ředitel nemocnice hodlá Ayu předat pozůstalým členům rodiny, do té doby ji kojí jeho manželka.

Podle dívčina prastrýce Saleha al-Badrana má být Aya propuštěna z nemocnice již tento týden. Bude ji vychovávat teta z otcovy strany, která nedávno porodila a zemětřesení naštěstí přežila. Otec Ayi se do oblasti postižené zemětřesením přestěhoval v roce 2014 poté, co jeho rodnou vesnici ovládli bojovníci Islámského státu. 

Přežila u nohou mrtvé mámy. Novorozeně vytažené z trosek má výstižné jméno:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.