Miminko vytáhli po zemětřesení z trosek. Nyní má dívenka nový domov

Okouzlující miminko, které se usmívá i na naprosto cizí lidi. Možná i proto, že právě oni jí před půl rokem darovali život. Jen díky rychlé pomoci záchranářů Afraa jako zázrakem přežila zemětřesení, při kterém na severu Sýrie zemřela celá její rodina.

Záběry na bezbranného novorozence, kterého z trosek vytahují záchranné týmy, obletěly svět. Miminko strávilo v mrazivém únorovém počasí v potemnělém domě deset hodin. S matkou, která neštěstí nepřežila, ho ještě pojila pupeční šňůra.

Teď už je malá Afraa, která v růžových šatičkách vypadá jako princezna, v bezpečí. Nový domov našla u svých adoptivních rodičů. 

[chooze:article;value:515593]

"Vnímám ji jako svou vlastní dceru. Je úplně stejná jako moje děti. A dostali jsme i pomoc od lidí, kteří nám dali pleny nebo dětskou výživu," sdělil adoptivní otec Chalíl Al-Sawádí.

Napřed ale musela malá Afraa i se svou novou rodinou překonat několik překážek. "Hned poté, co se narodila pod sutinami, jsme ji odvezli do nemocnice. Asi týden jsme žili u bratrance, pak jsme se přestěhovali do tábora, kde jsme zůstali dva nebo tři měsíce. Život tam byl hodně těžký, teď už si ale pronajímáme byt," řekl nový otec holčičky.

Hned poté, co lékaři holčičku pustili z nemocnice, se o dívku přihlásila její teta z otcovy strany s manželem. Jakmile testy DNA potvrdily příbuzenský vztah, pár dítě adoptoval. Teď ji vychovává společně se svými pěti dcerami a dvěma syny. Náhradní rodiče ji pojmenovali po její zesnulé matce. A už teď mají v plánu, že jakmile jen trochu povyroste, budou jí o jejích pravých rodičích vyprávět.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.