Minisérie Král Šumavy je nominovaná na Českého lva. Utká se ve dvou kategoriích

Minisérie Král Šumavy: Fantom temného kraje získala nominaci v kategoriích Nejlepší televizní film nebo minisérie a Nejlepší hudba.

Režisér David Ondříček je z nominací nadšený. "Mám velikou radost, jsem rád, že jsme se takto prosadili," raduje se Ondříček, který si zároveň nemůže vynachválit spolupráci s Beatou Hlavenkovou, jež kromě minisérie tvořila hudbu i k úspěšnému filmu Zátopek. "Mám rád emocionalitu její hudby a to, že je jiná než ostatní," doplnil Ondříček. 

[chooze:article;value:477993]

​Není žádným tajemstvím, že se chystá pokračování úspěšné minisérie. "První minisérie zobrazuje pouze jednu třetinu knížky Davida Jana Žáka Návrat Krále Šumavy a ještě nás čekají dvě třetiny. Komu se to líbí, tak se může těšit na pokračování," nastínil režisér.

Děj Krále Šumavy se odehrává v roce 1948, kdy ještě neodezněla radost z míru a Východ i Západ už se bojí třetí světové války. Oba světy od sebe oddělují hluboké lesy Šumavy.

V kuchyni Sboru národní bezpečnosti slouží 24letý kuchtík Josef Hasil. Divoký kluk, který už stihl zažít válku v německém pracovním lágru a fungoval i jako spojka mezi partyzány. Teď touží především po zábavě, dobrodružství, volnosti. 

TV Nova představila novou minisérii Král Šumavy:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.