Ministerstvo obrany rozprodává nemovitosti. Je mezi nimi i 13 bunkrů

[chooze:gallery;value:33695]

Ministerstvo obrany v úterý zahájilo další kolo prodeje majetku. "Z celkového počtu 28 nemovitostí je polovina objektů bývalého pohraničního opevnění," uvedl resort. Bunkrů z předválečného opevnění Československa, kterým se přezdívá řopíky, je v nabídce celkem 13.

Každoročně ministerstvo inzerát vypisuje zhruba osmkrát, nabídky řopíků vždy převažují. Ceny bunkrů s pozemky se pohybují okolo 100 tisíc korun.

Pět bunkrů můžete pořídit poblíž Lubence v okresu Louny, nejvíce jich však najdete na Moravě. Tam je jich k dispozici pět na jižní Moravě a dva na severní. Jeden z nejlevnějších bunkrů najdete ve Štěbořicích na Opavsku s nabídkovou cenou 2 500 korun.

[chooze:article;value:524644]

​"Kromě čtyř bunkrů v katastrálním území Hevlín stojí všechny nabízené pevnostní objekty na nevlastních pozemcích, předkupní právo vlastníků pozemků nic v jejich prodeji nebrání, protože o ně tito vlastníci neprojevili zájem," doplnilo ministerstvo.

Kromě vojenských bunkrů najdete v nabídce i 13 zajímavých pozemků, například v Hloubětíně o rozloze zhruba 1,2 hektaru s minimální hodnotou téměř 11 milionů. Za tři miliony můžete také koupit pozemek v obci Hradešín na Kolínsku o celkové rozloze cca 1 600 m². Nejmenší z pozemků pak najdete třeba u Klatov, Tachova, Berouna, v Mělníku nebo na severu Moravy.

Zajímavostí je pak objekt těžkého opevnění, který tentokrát ministerstvo nabízí. Je jím pěchotní srub U Pomníku v blízkosti Opavy. Jde o železobetonovou stavbu už z roku 1938 se zachovalými vnitřními prostory. Minimální kupní cena srubu je téměř 272 tisíc. 

[chooze:article;value:527330]

Další rozsáhlou nemovitostí na prodej jsou sklady v Barchově u Pardubic. Jedná se o čtyři stavební objekty, včetně přístřešku, oplocení a vedení nízkého napětí s minimální cenou 716 tisíc korun. Nemovitosti jsou umístěny v zadní části bývalého areálu Muničního skladu Bezděkov.

Kompletní nabídku nemovitostí, včetně podrobností, cen, fotografií a kontaktů najdete na těchto stránkách. 

Armáda se zbavuje starého opevnění, nabízí i zajímavé pozemky (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.