Ministerstvo prodává nemovitosti. K mání jsou pozemky i bunkry

[chooze:gallery;value:35889]

​V aktuální nabídce je 26 objektů či pozemků, jejich celková cena je minimálně 11,6 milionu korun. Nejčastější zastoupení mají bývalá pohraniční pevnostní opevnění, tzv. řopíky, kterých je na prodej hned devatenáct, a to napříč celým Českem. "Dva stojí ve středozápadních Čechách nedaleko dálnice Praha-Karlovy Vary u Lubence, jiné dva zase téměř na hranicích s Polskem, dalších pět mezi Znojmem a Mikulovem," uvedlo ministerstvo na svých stránkých. Nejlevnější najdete v Horním Benešově. Jde o jedno z osmi nově nabízených opevnění a případný zájemce za něj zaplatí 38 500 korun.

Kromě řopíků je však, co se týče bunkrů, k dispozici i těžší kalibr. Konkrétně se jedná o izolovaný pěchotní srub, jenž se nachází zhruba jeden kilometr od Sádku u Opavy. "Zmiňovaný srub, tedy objekt těžkého opevnění, patří do severomoravské linie opevnění. Jde o železobetonovou stavbu z druhé poloviny roku 1938, bez napojení na inženýrské sítě," doplnilo ministerstvo.

[chooze:article;value:551769]

​Mimo bunkry nabízí úřad i několik pozemků. "Dvě nabídky jsou z Prahy-Michle, soubor dvou pozemků je nabízen v Lešanech nad Sázavou s rozlohou téměř jednoho hektaru, další pak v Lomu u Tachova, Sedlnicích nedaleko Nového Jičína nebo Jincích," uvádí se v nabídce..

Právě poslední zmiňovaný pozemek by přitom mohl být pro případné zájemce z hlediska ceny nejatraktivnější. Stojí totiž pouze 6 600 korun. Kupec jej může využít případně jako zahrádku. "Jde o nezasíťovaný volně přístupný zatravněný pozemek o výměře 14 m2 v sídlištní zástavbě zděných bytových domů, řadových garáží a objektu technické vybavenosti," stojí v popisu inzerátu.

Pokud vám naopak nevadí investovat vyšší částky, je v nabídce i pozemek v Praze-Michli. "Převážně svažitý pozemek tvoří zeleň se vzrostlými stromy, trvalými porosty a různými zpevněnými plochami chodníků. Nachází se mezi obytnou zástavbou, dětským hřištěm a sportovišti přiléhajícími k základní škole. Vede zde primární horkovod, silnoproud, slaboproud, kanalizace," upřesnilo ministerstvo. Celková částka za tento pozemek činí 8 050 000 korun.

[chooze:article;value:554693]

​Pokud se Vám žádná z nabízených položek nebude zamlouvat, nezoufejte. Ministerstvo zveřejňuje nabídky zhruba osmkrát za rok, přičemž další předpokládaný termín je 11. června. Obsahem by měly být nejen některé dosud neprodané nemovitosti, ale i několik nových – především oblíbených pevnostních objektů.

Kompletní nabídku nemovitostí včetně fotografií, kontaktů a podmínek najdete zde

Byt se v Česku shání těžko. Ceny navíc zase začínají růst (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.