Ministr Blažek narušuje důvěru v tuto vládu, zklamal mě, tvrdí Gregorová

Jedním z hlavních témat nedělního Napřímo byl spor pirátské europoslankyně Markéty Gregorové a ministra spravedlnosti z ODS Pavla Blažka. Právě Gregorová byla iniciátorkou hlasování uvnitř pirátské strany, jejímž výsledkem byla výzva k jeho rezignaci. Tu podpořily asi tři čtvrtiny hlasujících.

"Ano, myslím si, že z toho střetu zájmů, který potenciálně má, i kvůli pozicím, které členové této vlády zastávali vůči postupům Andreje Babiše, by měl vyvodit důsledky a rezignovat, aby nenarušoval důvěru v tuto vládu," řekla europoslankyně.

[chooze:article;value:509933]

Blažkovu následnou reakci pak označila za zklamání. "Uchýlil se jen k jakýmsi osobním výpadům k mojí osobě, ačkoliv se na tom podnětu podílelo více lidí," postěžovala si. "Není to vůbec o mojí osobě. Je to o osobě Pavla Blažka," dodala.

Jako podkopávání vlády Gregorová svůj podnět nevidí. "Myslím si, že je naprosto fér a legitimní, že se uvnitř vlády musí dělat nějaké kompromisy. Ty musí dělat i naši ministři, aby prosazovali pirátský program. Nicméně pokud už něco zachází za příslovečnou hranu, tak by ta strana měla vyjádřit podporu hodnotám svých ministrů. A nejen jejich, ale i voličů," vysvětlila.

K odchodu z vlády ale europoslankyně pirátské ministry tlačit nechce. "Účel Pirátů v této vládě je naplňovat pirátský program. A dokud se nám tohle bude dařit, tak si myslím, že dává smysl, aby v té vládě zůstali," tvrdí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.