Ministr obrany Šojgu překvapil ruské vojáky. Přijel na frontu na inspekci

Ruský ministr Sergej Šojgu se rozhodl podniknout neobvyklou cestu. Osobně vyrazil na inspekci vojsk na Ukrajině. Až doposud přitom byly návštěvy frontových linií vysoce postavenými příslušníky ruské armády velmi vzácné.

Podle ruského ministerstva obrany si Šojgu v rámci své inspekce prohlédl i velitelské středisko přímo na frontě. Její konkrétní pozice není známá, mělo se však jednat o území na Donbase, kde už od začátku války probíhají nejtěžší boje, uvedl portál DW.

Na frontu přivezl i dárek pro vojáky. Několika z nich rozdal státní vyznamenání. Potom svolal setkání s tamními veliteli. Schůze se týkala nepřetržitého zásobování vojáků zbraněmi a dalším vojenským vybavením, napsal web France 24. Právě zásobování je jedním z největších problémů a slabin ruské invaze.

[chooze:article;value:483643]

Návštěva se uskutečnila ve dnech, kdy v okolí města Bachmut vrcholí vleklé boje. Rusko se město na železničním a dálničním uzlu snaží neúspěšně dobýt už od loňského srpna. Bitva o Bachmut už trvá dokonce déle než slavné obléhání Stalingradu.

Šojgu není jediným ruským pohlavárem, který nedávno navštívil frontu. Také lídr žoldnéřské společnosti Wagnerova skupina Jevgenij Prigožin se nechal nedávno natočit v místech, o kterých tvrdil, že se nacházely na Donbase.

V nedávném videu vyzýval ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, aby přikázal svým vojákům opustit Bachmut. Ten je však odhodlán město bránit, dokud to jen bude možné. Přesto se však objevují první zprávy o tom, že Ukrajinci nakonec město opustí. V rámci rozsáhlé ruské ofenzívy totiž městu hrozí obklíčení.

Situace v Bachmutu je vážná. Ukrajincům spěchá na pomoc počasí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.