Ministr Válek: Do příštích voleb musíme změnit několik důležitých zákonů

V září letošního roku odstartovala série výpovědí lékařů z přesčasové práce v prosinci, a také dlouhá jednání s ministerstvem zdravotnictví.

"Jsme velmi rádi, že jsme dosáhli dohody, zákoník práce byl změněn, koordinátoři vzdělávání a jednotné místo pro stížnosti fungují a od příštího roku dostanou lékaři výrazně přidáno," řekl náměstek ministra zdravotnictví Václav Pláteník. 

Krizi se nakonec podařilo odvrátit, vyhráno ale ještě úplně není, někteří lékaři totiž své výpovědi z přesčasů nestáhli.

[chooze:article;value:532857]

​"Je připravena skupina k fungování pro přípravu k odměňování ve zdravotnictví, které chceme představit příští rok, další skupina bude pracovat na úpravě zákoníku práce, aby odpovídal podmínkám ve zdravotnictví ," dodal Pláteník.

Nejen lékaři, ale také léky byly pro resort velkou výzvou. "Není to jen o tom léčivo do Česka dostat, ale i zajistit to, že český pacient nebude muset doplácet vyšší částku, než je běžně zvyklý," zdůraznil náměstek Jakub Dvořáček. 

[chooze:article;value:523640]

​Do konce volebního období chce prý ministerstvo novelizovat ještě čtyři zákony, které se týkají například ochrany veřejného zdraví nebo veřejného zdravotního pojištění.

"Budeme samozřejmě pokračovat ve snižování zbytečné byrokracie pro pacienty, zaměstnavatele a zdravotníky," odhalil plány pro další období šéf resortu Vlastimil Válek (TOP 09). Cílem je také sjednocení úhrad za stejnou péči, které jsou z minulosti rozdílné.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.