Míša a Roman Tomešovi: Po televizní výzvě pomáhají se záchranou planety a rodinných rozpočtů

Manželé Tomešovi s dětmi bydlí v eko-domě, a proto není divu, že se zapojili do ekologické výzvy inovativní české firmy Genesis. Herecký pár tak šetří planetu a vlastní čas díky Eko-výzvě!

Můžete popsat co lidé musí v rámci této výzvy udělat?

R: Vytřídíte si skříně a věci v dobrém stavu - oblečení, boty, doplňky…  pošlete bezplatně do Genesis (stačí si službu objednat na jejich webu). Za balík pak dostanete kredity, za které si můžete koupit jiné zboží. Oblečení ani věci se tak nevyhazují, a ještě šetříte i svoji peněženku.

A jaké vidíte hlavní výhody?

M: Kromě peněz ušetříte hodně času! Pokud chci třeba oblečení prodat online, musím ho nafotit, nacenit a doufat, že se ozve nějaký zájemce. Pak s ním dlouho komunikovat a následně věci odeslat a případně ještě řešit reklamace, a to se u relativně nízkých cen použitého zboží nevyplatí. V Genesis udělají vše za vás!

Míšo, dá se oblékat udržitelně, a přitom vypadat skvěle?

M: Jsou to asi 4 roky, co jsem začala myslet více slow, co se nakupování týká, používám dokonce netoxickou drogerii, kterou aktuálně také najdete v nabídce Genesis. Pokud jdu na společenskou akci, ráda podpořím lokální návrháře, od kterých si oblečení půjčuji. Do civilu vyhledávám second handy jako třeba Genesis.

A co se získanými kredity, když nechci nakupovat?

R: To je právě to hezké, že je můžete darovat na neziskové projekty v ČR. Např. na Nadaci Sova, která pomáhá znevýhodněným dětem v rozvoji talentu a dosažení vzdělání.

Plánujete i něco dalšího ve spolupráci s Genesis?

R: Ano! Chystáme soutěž mezi Brnem a Prahou o to, kde lidé donesou více krabic Eko-výzvy.

Jak se lidé mohou do soutěže zapojit?

R: Zapojit se mohou tak, že přinesou od 22.5 do 28.5. balík s Eko-výzvou v daném městě třeba na prodejnu Genesis. V případě, že využijí možnost vložení balíku do Penguin Boxu, což je nejekologičtější varianta podání, získají +100 kreditů jako bonus. Tak jako tak se automaticky zapojí do slosování o 50.000 kreditů! Tip: Nezapomeňte si službu předem objednat na jejich webu.

Budou vás lidé moci potkat v rámci této akce i osobně?

M: Ano. Mně mohou přinést své balíčky na prodejnu Genesis v Jindřišské ulici v Praze 22.5. v čase mezi 11.-18. hod. a Roman bude v Brně na adrese Josefská 19. Těšíme se!

Zapojte se do Eko-výzvy od Genesis i vy, nezapomeňte si vytřídit doma skříně a poznamenat do diáře datum 22.5.2023 Víc o akci naleznete také na eko-vyzva.cz

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.