Místo dovolené oči pro pláč. Kateřině ztratili kufry, marně na ně čeká už 10 dní

Na redakci TN.cz se obrátila paní Kateřina, která 12. srpna odletěla s partnerem na dovolenou do řecké Kavaly. Na letišti ale zjistili, že jejich zavazadla s nimi nepřiletěla. "Normálně si bereme do batohu alespoň základní věci, kdyby kufry nepřiletěly. Tentokrát jsme se bohužel zabalili narychlo a do batohu si dali akorát plavky," uvedla paní Kateřina.

Po příletu proto situaci ihned začala řešit. "Dostali jsme potvrzení o ztrátě a bylo nám řečeno, že většinou do dvou až tří dnů kufry máme. Zpočátku jsme to brali s úsměvem, že máme holt smůlu. To jsme ale ještě netušili, co nás čeká," posteskla si.

Na letiště pravidelně volala, telefon jí ale nikdo nezvedal a v on-line systému údajně stálo, že se kufry hledají. "V úterý odpoledne nám přišla konečně vymodlená SMS. Kufry se našly a letí do Düsseldorfu a odtud další den do Kavaly. Ve středu kufry nikde, telefon nikdo nezvedá a on-line info stále stejné. Ve čtvrtek opět kufry nikde," řekla.

[chooze:article;value:570396]

Partnerům tak nezbylo nic jiného než chodit celý týden v jednom oblečení, které si sušili fénem. V sobotu nám přišla SMS, že kufry jsou v Düsseldorfu a budou v neděli dopraveny do Prahy. Oba jsme si oddychli, že kufry existují, a když už nic jiného, tak na nás budou čekat v Praze," měla paní naději. V Praze jim ale sdělili, že ani tam jejich kufry nejsou.

"Dovolená zničená, místo toho, abychom přijeli odpočinutí, tak jsme přijeli zničení a frustrovaní jako nikdy," řekla TN.cz zoufalá paní Kateřina. "Dnes je středa a kufry stále nemáme a nikdo nám nedal žádné info," dodala. Společnost Smartwings podle ní argumentuje tím, že nestíhá.

Podle mluvčí Smartwings Vladimíry Dufková však situace nastala chybou handlingové společnosti. "Situace nás mrzí a je nám líto vzniklých nepříjemností. Chyba bohužel nastala na straně handlingové společnosti, která zavazadla do letadla naší společnosti nenaložila," řekla TN.cz. 

"Po cestě došlo bohužel ke stržení zavazadlového lístku, přičemž nebylo následně možné zavazadla identifikovat. Věřte, že vyvíjíme maximální úsilí k tomu, abychom zavazadla dopravili již do Prahy," zdůraznila.

Zavazadla neodletěla společně se svými majiteli. Situace se může opakovat (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.