Místo nácviku zásah. Pražští hasiči zachraňovali z řeky bruslaře

Dvaapadesátiletý muž měl volno z práce a dostal nápad jít si ho zpestřit bruslením. Vybral si k tomu Berounku v Radotíně. Vzhledem k síle ledu v řece to nebyl nejlepší nápad a muže mohl stát život. I s bruslemi na nohou se propadl do řeky a tam zůstal po pás uvězněný, pouze se přidržoval spadlého stromu.

Společník, který s mužem byl u Berounky, zavolal na tísňovou linku 112 a nejspíš se hodně divil, jak rychle pomoc dorazila. Asi 300 metrů od místa totiž hasiči ze dvou pražských stanic právě chystali cvičení na záchranu lidí propadlých ledem.

[chooze:article;value:479749]

Ti si tak místo tréninku dali rovnou ostrý zásah a muže pomocí paddleboardu zachránili. Na břehu si ho převzali záchranáři, podle kterých ale nebyl v nijak vážném stavu a převoz do nemocnice nebyl potřeba.

Vše dopadlo dobře, kdyby se ale muž propadl v hlubší vodě a kvalifikovaná pomoc nebyla tak blízko, konec vůbec šťastný být nemusel. Proto hasiči znovu varují, aby lidé nevstupovali na led, u kterého nejsou stoprocentně přesvědčeni o tloušťce alespoň deseti centimetrů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.