Moderní bydlení

Místo rozsudku setkání s voliči. Soudce o Trumpově osudu rozhodne až po volbách

Na setkání s Donaldem Trumpem se stály několikahodinové fronty. Hala s 16tisícovou kapacitou leží asi 50 kilometrů vzdušnou čarou od newyorského soudu a téměř všechna místa byla plná. Trump si pozornost náležitě užíval.

"Ta blízká setkání se smrtí nezlomila mé odhodlání. Mé poslání se jen stalo větším a důležitějším. Jen mě utvrdila v mém předsevzetí, abych svůj čas na zemi využil k tomu, aby byla Amerika opět skvělá," prohlásil republikánský kandidát na post prezidenta USA Donald Trump.

[chooze:article;value:558054]

Verdikt se soudce rozhodl posunout, protože je případ trestního stíhání exprezidenta a zároveň nominovaného kandidáta republikánské strany naprosto bezprecedentní a nechce, aby rozsudek odváděl pozornost od voleb. Nebo snad ovlivnil rozhodnutí voličů.

​​"Posunutím přijde Trump o hrozbu, že by mu soud mohl nařídit vězení v posledních týdnech jeho kampaně. Na druhou stranu to znamená, že voliči budou muset odevzdat svůj hlas, aniž by věděli, zda by nominovaný republikán mohl jít do vězení," popsal novinář The Associated Press Michael Sisak.

Výše trestu by mohla hrát roli u nerozhodnutých voličů. Trumpovi příznivci mají na soudní procesy, kterým Donald Trump čelí, jasný názor.

[chooze:article;value:574513]

"Uspořádali na něj hon na čarodějnice. Myslím, že se ho liberálové prostě snaží dostat. Hodně politiků má problémy se zákonem, ale on je v hledáčku mnohem víc než kdokoliv jiný," uvedla volička Donalda Trumpa Sally.

Donald Trump aktuálně zaostává za demokratkou Kamalou Harrisovou asi o tři procentní body. Do průzkumů se ale zatím nepromítla publicita, které se teď Trumpovi dostává po údajném druhém pokusu o atentát.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.