Místo vysněné dovolené peklo. V části Středomoří panuje velmi špatné počasí

"Pokud letíte někam na last minute, dívejte se na počasí, protože letos je to údajně v celé Evropě úplně jinak, než to bývá ostatní roky. Platí to i pro Tunisko. Člověk by si řekl třicet stupňů, ležení u bazénu a koupání v moři. Prdlajs. Zatažená obloha, chcanec," uvádí na facebooku ve videu z 1. června Lucie Holbová. A tvrdí, že si během dovolené musela zvolit náhradní program – návštěvu krytého vyhřívaného bazénu s cestou do zoo, kam se vypravila s dcerou.

V diskusi pod videem slova Lucie Holbové o otočeném počasí potvrzuje Zuzana Holmen, která píše, že naopak v Norsku má krásné slunečné počasí a 25 stupňů Celsia.

[chooze:article;value:504310]

​Při výběru last minute dovolených by lidé měli být ještě pár dnů opatrní i podle meteoroložky Dagmar Honsové. "Špatné počasí není jen doménou Tuniska a trvá už od konce května, teploty tam jsou okolo 23 stupňů a během přeháněk bývají ještě nižší. Tento týden pršelo i v Egyptě a v celém Středomoří. Již od minulého týdne se tam lidé setkávají s bouřkami a četnými přeháňkami. A zůstane to tak ještě do příštího týdne," vysvětluje Honsová.

V oblíbených dovolenkových destinacích vznikají tlakové níže. "Momentálně se tam opakuje přesný denní režim. Ráno je jasno, polojasno. Odpoledne se vytváří četná oblačnost a prší. Výjimkou je Španělsko s Portugalskem, kde prší trvale," uvádí meteoroložka.

[chooze:article;value:507515]

​A upozorňuje, že ojediněle vznikají také velmi silné bouřky. Útěchou pro lidi může být, že teploty vody v moři zůstávají na příznivé úrovni do 22 stupňů Celsia. "Pokud někdo jede do Tuniska nebo kamkoli do Středomoří, tak je možné čas, kdy nejsou bouřky, u moře trávit," uvádí Honsová.

Po příštím týdnu se už ale lidé budou moci těšit na teploty okolo třiceti stupňů se slunečným počasím.

Kam letos na dovolenou? Češi se rádi vrací na známá místa, říká Papež:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.