Mistrovství světa v biatlonu provází řada omezení, největší jsou v dopravě

Až téměř do zahájení se dodělávaly poslední detaily, pak může mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě začít. "Co se týče prodaných vstupenek, tak se to blíží k číslu 200 tisíc," sdělil Tomáš Hermann z organizačního výboru mistrovství světa.

Fanoušci jsou nadšení. "Je dobře, že se tady něco děje," řekl jeden z nich. "Počasí moc nevypadá, to se asi pánové dost nadřeli, než tam ten sníh připravili," přidal se další.

Rozsáhlou a nákladnou rekonstrukcí za půl miliardy korun prošla celá Vysočina Arena, která je srdcem šampionátu. "Máme novou tribunu s veškerým zázemím pro týmy i pro fanoušky a také úplně nové osvětlení," uvedl Tomáš Hermann.

[chooze:article;value:539449]

​Místní obyvatele během šampionátu čekají velká omezení, a to hlavně v dopravě. V terénu budou stovky policistů. "V rámci denních a nočních služeb se v terénu vystřídá 220 policistů. Počítáme s tím, že budou na těchto trasách vznikat kolony," řekla mluvčí policie Kraje Vysočina Dana Čírtková.

Omezený bude kvůli šampionátu i chod zdejší nemocnice. "Naši chirurgové jenom částečně v příštím týdnu omezí plánovanou operativu, aby měli prostor pro akutní případy," dodala mluvčí nemocnice v Novém Městě na Moravě Helena Zelená Křížová.

Naopak žně očekávají obchodníci a hoteliéři. "Máme připravených 35 kilogramů masa, 35 kilogramů zeleniny. Snad to bude stačit," popsal přípravy na zákazníky prodejce na šampionátu Milan Ruml. 

Mistrovství světa se do Nového Města na Moravě vrátilo po 11 letech. Šampionát potrvá do neděle 18. února. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.