Mlácení a kopání. Veterináři i policisté prověřují týrání zvířat na jatkách

Mlátí a kopou do převážených zvířat, která míří na porážku. Otřesné jednání zaměstnanců jatek už prověřují úřady. Státní veterinární správa řeší třeba jatka v Dolních Heřmanicích na Žďársku.

Hrozně zacházeli se zvířaty také zaměstnanci jatek v Českém Dvoře na Havlíčkobrodsku. Případy kromě SVS řeší už i policie, prověřuje konkrétní osoby. "Přijali jsme trestní oznámení o nevhodném zacházení se zvířaty na jatkách. Následně jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu týrání zvířat," sdělila policejní mluvčí Michaela Lébrová.

[chooze:article;value:470690]

Zaměstnancům, kteří nevhodně zacházeli se zvířaty, může za jejich týrání hrozit až tříleté vězení. Firmám zase vysoké pokuty. "Státní veterinární správa rovněž posílila veterinární dozor nad přepravou jatečních zvířat i nad jejich převzetím na samotných jatkách," informoval mluvčí SVS Petr Vorlíček.

Přísné kontroly provádějí u zhruba 80 subjektů po celé republice. Podle informací TV Nova už veterináři objevili různé prohřešky i v dalších provozech. Kontrolní akce budou pokračovat do konce září.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.