Mladá Rakušanka zdědila stamiliony. Téměř všechny peníze dala na charitu

620 miliónů korun. To je suma, kterou by chtěl mít na kontě asi každý. Ale od té doby, co tuto částku zdědila 32letá Marlene, nechtěla nic jiného, než se jí zbavit. Prý není spravedlivé být najednou bohatý. A ona chce raději chodit normálně do práce. Většiny nově nabytého jmění se tak rozhodla vzdát.

"Je to úžasný pocit, když máte možnost se o něco podělit, protože toho máte příliš mnoho," uvedla Marlene Engelhornová.

Část dědictví darovala organizaci Neunerhaus. U ní může každý za jídlo a pití zaplatit tolik, kolik si může dovolit nebo se najíst i zadarmo. Častými návštěvníky tu jsou lidé bez domova nebo s finančními potížemi. A Marlene si moc váží. "Tento obrovský dar je neuvěřitelné ocenění naší práce," řekla jednatelka společnosti Elisabeth Hammerová.

[chooze:article;value:561433]

Finance poputují ale také téměř 80 sdružením a organizacím, které se zabývají například ochranou životního prostředí nebo charitou. A to včetně zdravotního střediska, kde se léčí lidé bez zdravotního pojištění.

"Nechala jsem si trochu peněz, než bude zařizování s rozdáváním dědictví u konce. A pak budu muset pracovat. Jaký je to pocit, že můžu být konečně normální? Upřímně řečeno, fantastický," svěřila se Engelhornová.

Marlene je příbuznou Friedricha Engelhorna, zakladatele německého chemického a farmaceutického gigantu BASF a Boehringer Mannheim. Miliony zdědila po smrti své babičky před dvěma lety. V Rakousku se neplatí dědická daň.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.