Mladá žena přecházela v Přerově silnici. Jedno auto jí dalo přednost, druhé ji zabilo

[chooze:gallery;value:33797]

​Nehoda se stala v Přerově v ulici Velké Novosady kolem půl druhé odpoledne. Řidička seatu s přívěsem pro koně jela směrem na Tržní ulici a před mostem přes Bečvu zahýbala na nábřeží Protifašistických bojovníků. Při tom srazila boční stranou přívěsu 21letou dívku.

"Chodkyně přecházela komunikaci na místě stavebně a situačně upraveném k jejímu překonání (nejedná se o vyznačený přechod pro chodce) z pravé strany na levou stranu. Vstoupila do levého jízdního pruhu zpoza nákladní soupravy, která stála v pravém jízdním pruhu, kdy řidič zastavil a dával mladé ženě přednost. Po kontaktu s přívěsným vozíkem byla chodkyně odražena do pravého jízdního pruhu, kde zůstala ležet na komunikaci," popsala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

[chooze:article;value:520301]

​​Podle policie řidička seatu nehodu nepostřehla. Pokračovala dál v jízdě na dálnici D1 na Ostravu, kde ji pak zadržela policejní hlídka.

"Dechová zkouška u řidičky byla negativní a hmotná škoda nevznikla. V souvislosti s nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti a trestného činu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za které dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let," doplnila Zajícová.

Policie nyní vyzývá svědky a řidiče, kteří místem v době nehody jeli, aby se na ni obrátili. "Se svými poznatky se můžete obracet přímo na policisty 1. oddělení obecné kriminality Přerov na por. Motáně 974 778 458, nprap. Bouchalíka 974 778 324, nebo lze využít služební mobil 725 979 808," uzavřela Zajícová.

Nehoda na dálnici D35 z Prahy do Pardubic způsobila dlouhou kolonu. Podívejte se na reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.