Mladé partnery našli doma mrtvé. Ne vražda, ale vzácná shoda náhod, určili policisté

Britští kriminalisté nalezli koncem října roku 2021 v bytě v Devonu dvě těla. Podle informací policie šlo o dva partnery, dvaatřicetiletou Aleashu Sullivanovou a třicetiletého Joshuu Sanderocka. Záhadný případ začali vyšetřovat jako vraždu, Sanderock se měl totiž na Sullivanové již v minulosti dopustit domácího násilí, a proto k ní měl zákaz přiblížení.

Podle deníku Mirror soud v Plymouthu však 20. dubna 2023 dospěl k překvapivému závěru. Pitva prokázala, že spolu jejich úmrtí nijak nesouvisejí, oba zemřeli přirozenou smrtí. Forenzní patoložka Deborah Cooková odhalila, že Aleashu Sullivanovou zabila krevní sraženina na plicích, a dodala, že na jejím těle nebyly nalezeny žádné známky násilí.

[chooze:article;value:500514]

"Dovedu si představit, že pro rodinu oběti je to velmi překvapivý závěr vzhledem k tomu, že obě těla policie objevila ve stejnou dobu na stejném místě. Původním předpokladem proto bylo, že spolu obě úmrtí souvisí. Po podrobném vyšetřování však neexistuje žádný důkaz, který by naznačoval, že by Aleasha nezemřela přirozenou smrtí," řekl podle webu Devon Live asistent koronera Mike Bird.

Aleashiny lékařské záznamy prokázaly její závislost na drogách, právě ta mohla problémy se srážlivostí krve ještě zhoršit. Podle krevních testů navíc žena požila heroin těsně před svou smrtí, jeho dávka však s úmrtím nijak nesouvisela. Zmizení Sullivanové nahlásil jeden ze sociálních pracovníků, který jí pomáhal závislost překonat. Měl o ni strach, protože se už několik dní neozvala.

[chooze:article;value:500662]

Tělo Joshuy Sanderocka policie nalezla v obývacím pokoji. Podle dostupných informací nebylo možné potvrdit, kdy Joshua do domu vstoupil a jak dlouho tam před svou smrtí byl. Podle lékařů mladý muž zemřel na zápal plic. Toxikologické testy prokázaly, že užil metadon, který mu nebyl předepsaný. "Metadon u něj mohl vychýlit rovnováhu, což mohlo vést ke zhoršení dýchaní a následně smrti," popsala patoložka Deborah Cooková. Dodala, že není možné určit, která z obětí zemřela první.

"Navzdory tomu, že byla na stejné adrese nalezena další zesnulá osoba, neexistují žádné lékařské ani policejní důkazy, které by naznačovaly, že příčiny smrti těchto osob byly jakkoliv spojeny. Lze pouze konstatovat, že Aleasha zemřela pravděpodobně po 12. říjnu a její tělo bylo nalezeno až 21. října," vysvětlil Mike Bird.

Nečekaný zvrat ve vyšetřování rodinné tragédie v Petržalce. Mohlo jít o rituální smrt (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.