Mládě tygra ukradené z ukrajinské zoo zemřelo. Nepřežilo ruský cirkus

Byly mu teprve tři měsíce, když si muselo zvykat na nový domov. Mládě tygra měli totiž letos v květnu Rusové ukrást ze zoologické zahrady v Mariupolu a odvézt ho do Moskvy. V sobotu ale přímo vedení města Mariupol informovalo, že šelma je už po smrti.

V Moskvě se měla dostat do rukou ředitele Moskevského státního cirkusu Edgarda Zapašného, který se odcizeným zvířetem netajil, naopak snímky s ním často zveřejňoval na sociálních sítích, píše deník Newsweek. Ačkoliv smrt mláděte potvrdilo vedení Mariupolu, smutnou zprávu přiznal i Zapašnyj.

[chooze:article;value:501362]

​Podle něj měl tygr vrozené problémy s ledvinami. Mariupol ale upozornil, že právě v zoologické zahradě zvíře dostávalo náležitou péči. Přímo tam se malá šelma i narodila. Její matka mládě odmítla, a tak se o ni staral tamní německý ovčák. Dojemný příběh tehdy dojal mnoho Ukrajinců.

Podle mariupolských úřadů muselo zvíře po únosu snášet kruté zacházení. Zapašnyj hájil odcizení zvířete tím, že jednal na základě rozkazu. Hlásal, že ukradená zvířata vrátí, až to bude bezpečné. Tygr totiž není jediným zvířetem z Ukrajiny, které se dostalo do rukou Rusů. Z chersonské zoo měli odnést mývala, vlky, osly i veverky.

Tragédie ve slovenské zoo. Muž šel nakrmit lva, šelma ho zabila (05/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.