Mladí mají větší zájem o starožitnosti. Na veletrhu představují rodinné stříbro

Veletrh Antique je tradičně největší a nejreprezentativnější přehlídkou starožitností v České republice. Tento týden se na akci sejde několik desítek sběratelů. Kromě přehlídky historických děl a předmětů událost nabízí zajímavý doprovodný program. 

Návštěvníci také mohou využít asociační poradnu. V ní odborníci vyhodnotí cenu vybrané starožitnosti. "Budeme lidem radit, takže lidé chodí, nosí sem svoje starožitnosti, u kterých nevědí co s nimi a jakou mají cenu. My jim podle svého nejlepšího vědomí poradíme buď co s tím, jakou to má cenu, nebo kde by se to dalo ohodnotit," říká 1. viceprezidentka Asociace starožitníků Simona Šustková. 

[chooze:article;value:485428]

​Tématem veletrhu je letos rodinné stříbro. To má sloužit jako pocta tradicím a pokladům, které se v českých rodinách předávají z generace na generaci. Právě u mladších odborníci evidují zvyšující se zájem oproti minulým letům.

"Množí se nám mladí sběratelé, to je obrovské plus. To znamená, že to obor nevymře, že neodejde jedna generace a skončí to. Kupodivu to vidíme na naší Rudolfinské akademii, kam se nám hlásí noví mladší studenti a to je velice potěšující," hodnotí prezident Asociace starožitníků Jan Neumann. Rudolfinská akademie vzdělává v rámci dvouletého kurzu zájemce v dějinách umění, znalectví, sběratelství, památkové péči, marketingu a managementu. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.