Mladí už nechodí pařit. Generace Z radši o víkendu relaxuje

Část mladé generace před hlasitou hudbou, tancem a pitím alkoholu dává přednost klidnému životu. Za noční zábavou tak pravidelně vyráží jen dvanáct procent z nich.

Podle odborníků lidé, kteří patří do generace Z i daleko víc odpočívají. Výjimkou tak nejsou ani páteční a sobotní večery doma, řada mladých prý chodí brzo spát.

"Oni jsou poklidní. To trávení volného času často pojímají jinak, je to také generace, která si v době koronavirové pandemie zvykla na takový klid, nenáročnost. Je to také generace, která je hodně ovlivněna chováním na sociálních sítích," popsal ekonom Petr Studnička.

[chooze:article;value:551468]

Podle psychologů ale paradoxně mladí častěji pociťují úzkost, internet je sice propojuje s celým světem, ale ve výsledku můžou být osamělejší. "Ta společnost žila, fungovala v úplně jiných kontextech, to znamená, že se to stává součástí společnosti," upozornil psycholog Petr Šobra.

Část lidí prý díky sociálním sítím alespoň jednou našla člověka, který se buď stal jejich přítelem, anebo dokonce i partnerem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.