Mladík bez řidičáku ukradl autobus. Vzápětí ho několikrát naboural

Mladý muž vnikl do zaparkovaného autobusu na nádraží v Domažlicích už letos v lednu, policisté ale o případu informovali až nyní, kdy muži sdělili podezření z přečinu neoprávněného uživání cizí věci.

Nepříliš chytrý nápad dvacetiletý mladík dostal krátce před půlnocí. Do zaparkovaného autobusu se dostal bez většího úsilí – zkrátka si otevřel přední dveře. K dalšímu kroku ho povzbudil fakt, že v zapalovací skříni byl klíč. Mladík tak autobus nastartoval a vydal se s ním na výlet. Daleko ale nedojel.

"Při vyjíždění z nádraží vyjel vlevo mimo silnici a přední částí autobusu narazil do betonového květináče. Ani to muže v řízení nezastavilo. Pokračoval ve směru své jízdy do ulice Prokopa Velikého, poté odbočil doleva do ulice Švabinského, kde narazil do svislé dopravní značky a následně s autobusem havaroval do travnatého svahu," popsala jízdu policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

[chooze:article;value:356159]

​Když mladíkovi došlo, že dál už zřejmě nedojede, nechal autobus na místě a odešel. Nevadilo mu ani to, že vozidlo zůstalo stát napříč ulicí, která se tak stala zcela neprůjezdnou.

Vypátrání podezřelého bylo poměrně rychlé. "Přispěla k tomu místní a osobní znalost domažlických policistů a zajištěné kamerové záznamy," řekla Šmaterová. Chlapec se policistům k činu přiznal a své pohnutky vysvětlil tak, že si chtěl splnit sen a alespoň na chvíli se stát řidičem autobusu. Kdo ví, jestli by jízda dopadla lépe, kdyby byl alespoň držitelem řidičského průkazu.

Přečinem neoprávněného uživání cizí věci se zabývají policisté z obvodního oddělení Domažlice, zatímco jejich kolegové z dopravní policie vyšetřují nehodu, kterou mladík způsobil.

[chooze:gallery;value:30732]

Unie chce zavést evropský řidičák. Budete si ho moci stáhnout do telefonu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.