Mladík měl několikrát oloupit 14letého chlapce. Ten si to nenechal líbit

"Předposlední den loňského roku oslovil obviněný na ulici Nádražní v Hranicích 14letého chlapce s dotazem, zdali pro něho nemá pět korun na autobus. Hoch vytáhl z tašky pětikorunu a dobrovolně mu ji dal," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podle Zajícové chtěl po chlapci jeho mobilní telefon a další peníze. Vyhrožoval mu sevřenou pěstí a újmou na zdraví. Chlapec dostal strach a mobilní telefon mu raději dal.

Muž měl následně chlapci nabídnout, že za 600 korun mu telefon vrátí a společně odešli do bydliště poškozeného. "Tam se na jeho matce domáhal vydání částky 2 500 korun za dluh, který měl u něho údajně její syn mít. Pak zlevnil na 600 korun a vyhrožoval, že pokud peníze nedostane, bude zle. Žena měla obavy, že by se dotyčný mohl dopustit násilí, proto mu raději požadované peníze dala. Poté odešel a telefon nechal položený na okně," uvedla Zajícová.

[chooze:article;value:536550]

Později toho dne šel chlapec ven a opět narazil na dotyčného muže. Ten mu měl znovu vyhrožovat újmou na zdraví a požadovat od něj další peníze. Tentokrát nezletilého údajně okradl o tisícikorunovou bankovku.  

O pár dní později mělo dojít k dalšímu náhodnému setkání. Podle policie chlapci znovu vyhrožoval a připravil ho o zhruba 300 korun. Tentokrát si to ale mladík nenechal líbit, zavolal na policii a vylíčil, co se stalo.

Policie podezřelého zadržela následující den a převezla ho na policejní služebnu. Trestní stíhání zahájila o den později. “I přes své mládí má za sebou obviněný už několik skutků násilného i majetkového charakteru,“ upozornila Zajícová. V případě odsouzení hrozí mladíkovi až desetiletý trest odnětí svobody.

Na zastávce v Ostravě usnula žena. Využil toho zloděj a ukradl jí mobil (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.