Mladík se na Floridě vloupal do obchodu a nechal tam kreditku na zaplacení

Podivný případ vloupání řešili policisté v Palm Coast před pěti dny. Hodinu po půlnoci tam spustil poplach alarm obchodu na zavřené benzinové pumpě, popsala agentura AP.

Strážci zákona našli známky vloupání a na pultě ležela platební karta se jménem Lantz K. Na kamerových záznamech pak lupiče poznali z předchozího zásahu. Byl jím dvacetiletý řidič, kterému o něco dříve shořelo poblíž pumpy auto.

Nelenili a k ohořelému vozu se vrátili. Mladíka našli u auta i s ukradeným pytlíkem psího žrádla, několika lahvemi vody a dalšími drobnostmi, uvedla na webu televize WFTV 9.

https://twitter.com/WFTV/status/1623788996567437314?cxt=HHwWhMC4qaff7YgtAAAA

Lantz K. se k činu okamžitě přiznal a policistům řekl, že věci nutně potřeboval a platební kartu v obchodě ponechal jako zástavu s tím, že se vrátí a vše zaplatí. "Nechtěl jsem nic ukrást, víte, to je protizákonné," řekl podle AP policistům.

Nebylo mu to však nic platné. Strážci zákona ho zadrželi za vloupání a krádež s tím, že platební karta ponechaná na místě ho nezbavuje odpovědnosti za trestnou činnost. Po deseti hodinách byl mladík propuštěn na kauci 10 tisíc dolarů (zhruba 220 tisíc korun).

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.