Mladík v Liberci zapálil několik aut. Našli ho spícího nedaleko požáru

"Probudily mě rány, jako kdyby venku někdo střílel. Vykouknul jsem ven, hořela tady auta," popsal noční zážitek svědek události Luboš Maruškevič. Auta začala hořet po třetí hodině ráno. Dvě shořela úplně, jedno je silně poškozené. Jejich majitelé byli ihned přesvědčení, že šlo o dílo žháře.

Rozuzlení příběhu přišlo rychle. Policisté k dvojici opilých mladíků vyjížděli už v deset večer, a to když rozbíjela na ulici sklo. Domluva nepomohla a nálada mladíků rostla. Nad ránem měl jeden z nich vlézt do několika aut a uvnitř zapálit papíry.

[chooze:article;value:515403]

​Policisté podezřelého zadrželi nedaleko od požáru v jiném autě, kde zmožený alkoholem usnul. "Operační důstojník na místo vyslal policejní hlídky, kterým se zanedlouho v místě požářiště podařilo zadržet 25letého muže z Liberecka. Ten se doznal k tomu, že vozidla zapálil. Hrozí mu až roční vězení. Nemůžeme vyloučit, že právní kvalifikace tohoto činu se změní," vyjádřil se mluvčí policie Vojtěch Robovský. 

"Vlivem požáru vznikla škoda na banneru prodejny potravin a poškozena byla i poblíž stojící dodávka. Příčinou vzniku požáru byla manipulace s otevřeným ohněm," doplnila za hasiče jejich mluvčí Jaroslava Benešová. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.