Mladík zmizel během cestování. Našli jen žralokem okousanou kost

Když Tania MacNabbová objímala na letišti svého syna na rozloučenou, ještě netušila, že to bude naposledy. Dvacetiletý Hugo dlouhé měsíce šetřil, aby se mohl vydat se svými přáteli do Austrálie. Skončilo to však tragédií.

Po třech měsících totiž Hugo zmizel i se svým přítelem Erwanem. Jejich věci lidé našli na pláži v Novém Jižním Walesu. Právě tato skutečnost vedla policii k domněnce, že se oba utopili poté, co je pod vodu stáhly nebezpečné proudy. Ty dobře znají tamní obyvatelé, turisté o nich však ani netuší, píše portál The Sun.

[chooze:article;value:515357]

Britovo tělo nikdy nenašli. Až po dvou letech vyšetřovatelé objevili žralokem ohlodanou stehenní kost. Ta patřila právě Hugovi. Policisté následně potvrdili, že chlapec byl pravděpodobně už mrtvý ve chvíli, kdy jeho tělo sežral žralok. Erwanovy kosti moře vyplavilo pár mil od pobřeží, odkud chlapci zmizeli, píše portál Mirror. Také koroner věří, že se mladíci pravděpodobně utopili.

Tania se proto o svou hořkou ztrátu syna podělila s veřejností. Všechny cestovatele nabádá, aby byli v bezpečí a nehazardovali se životy. Podle maminky ze Sussexu totiž pláž, na které zemřel její syn, neustále láká turisty, kteří nemají o nebezpečí ve vodě ani tušení.

"Byl tak nadšený, že jeho život začíná. Chtěl zažít dobrodružství. Všechno mu to bylo překaženo. Při posledním telefonátu jsem ho poučovala o bezpečnosti při řízení," smutnila Tania.

Chlapci se během své cesty zastavili na pláži Shelly Beach nacházející se severně od Sydney. Policisté však po dvojici začali pátrat až následující den ráno. Právě tehdy si tamní obyvatelé všimli věcí, které tam stále ležely na plážové osušce a nikdo se k nim nehlásil.

[chooze:article;value:514156]

Maminka chlapce se na místo tragédie vydala. "Tolik lidí nám tam říkalo, že tam vždycky tahají turisty z moře. Bylo to jako scéna z Čelistí. Ale kromě poznámky u vstupu na pláž spolu s pravidly tam není nic, co by nebezpečí zdůrazňovalo. Jeden muž mi řekl, že v neděli dobrovolně hlídkuje na pláži, aby varoval turisty před vodou. Ale v den, kdy Hugo zemřel, se na pláž nedostal," popsala Tania.

Muž se v jižní Austrálii nevrátil od vody. Našli pouze jeho surf ohlodaný žralokem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.