Mladou maminku měl muž zabít doma. Tělo hodil do křoví, uvedla policie

V pátek ráno byly na chotěbořském sídlišti desítky policistů včetně vysočinské mordparty. Před jedním z domů leželo tělo ženy. Nařízená pitva ukázala, že zemřela násilnou smrtí.

Dlouho se nevědělo, o koho jde. Pomohlo až zveřejnění případu v médiích. "Pátrání po její totožnosti bylo naléhavé, protože z ohledání těla ženy bylo patrné, že před několika týdny zřejmě porodila a nebylo proto možné vyloučit, že se pohřešuje také novorozeně," informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

[chooze:article;value:490506]

Jednalo se o 30letou ženu z Olomoucka. Co se na místě stalo, vyšetřovali kriminalisté celý víkend.​ "Skutečnost, že skutečně před nedávnem porodila dítě, se ukázala jako pravdivá a kriminalisté zjistili, že dítě je v současné době v péči ženiny blízké osoby a je v pořádku," poznamenala Čírtková.

Ještě v pátek večer v jednom z okolních domů policisté zadrželi muže podezřelého z vraždy ženy. V sobotu a neděli na místě vyslýchali svědky a došetřovali veškeré okolnosti, za kterých se případ odehrál. Dvojice podle místních měla mezi sebou nějaké spory. 

[chooze:article;value:490545]

"Muže jsme na základě souhlasu státního zástupce se zadržením umístili do policejní cely Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Krajští kriminalisté prováděli další nezbytné úkony v trestním řízení. V průběhu neděle zahájili trestní stíhání muže a obvinili ho ze zvlášť závažného zločinu vraždy," sdělila Čírtková. "V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody v trvání 10 až 18 let," doplnila.

Muž na soud bude čekat ve vazbě. Obviněný muž nemá podle kriminalistů žádnou trestní minulost, s ženou se moc dlouho neznal a setkali se náhodou. "Žena zemřela v bytě, který pachatel užíval. Její tělo poté pachatel přemístil do křoví před bytový dům, kde tělo zanechal," dodala Čírtková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.