Mladý řidič na Strakonicku jel rychle a dostal smyk. Náraz do stromu nepřežil

Událost se stala ve středu po šesté hodině ráno na silnici I/20 mezi Českými Budějovicemi a Pískem. Mladý šofér v BMW tam vyjel mimo vozovku a narazil do stromu.

"Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povaze a stavu komunikace a na namrzlém úseku dostal smyk, čímž ztratil kontrolu nad vozidlem, přejel do protisměru, vyjel vlevo mimo vozovku, kde přední částí auta narazil do silničního příkopu. Následně vůz rotoval kolem své osy, až nakonec zadní částí narazil do stromu," popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

[chooze:article;value:481359]

Podle policistů navíc šofér nebyl připoutaný. Nepomohl mu ani rychlý zásah záchranářů. "Ve voze cestovala jedna zraněná osoba, která po našem příjezdu byla v bezvědomí a následně jí selhaly životní funkce. Poskytli jsme jí maximální resuscitační péči trvající desítky minut, bohužel, i přes naši veškerou snahu na místě zemřela," doplnila mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová.

Hlavní tah byl na několik hodin zcela uzavřený. Řidiči museli využít objízdnou trasu. "Hmotná škoda na voze je předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun," uzavřela Joklová.

[chooze:gallery;value:29760]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.