M&M Reality investuje stovky milionů do revolučního AI řešení a plánuje expanzi

Historicky byla M&M Reality lídrem v oblasti technologií. Mezi její revoluční kroky patří zavedení televizních aukcí nemovitostí, které si získaly obrovskou popularitu pro svou transparentnost a schopnost maximalizovat prodejní ceny. V roce 2024 společnost zdvojnásobila počet uskutečněných aukcí. „Naší rolí je zajistit nejvyšší prodejní cenu nemovitosti, a to se nám letos daří,“ uvádí Petr Morcinek, majitel M&M Reality.


Další velký technologický krok plánuje s využitím umělé inteligence (AI). Během tří let firma investuje více než 300 milionů korun do IT řešení, které zautomatizuje procesy v realitním byznysu. „S nástupem AI jsme identifikovali příležitost opět o parník utéct. Vyvíjíme systém, který bude predikovat, kdo chce prodávat, za jakou cenu, kdo projeví zájem, zda dělat TV aukci a jaké bude navýšení ceny,“ vysvětluje Morcinek. Systém umožní efektivnější využití big dat a přesnější predikce chování kupujících i prodávajících. AI bude rovněž digitalizovat call centra a další podpůrné činnosti.

I přes vysokou míru automatizace zůstává hlavní důraz na realitních makléřích. AI jim usnadní práci a umožní zaměřit se na klienty. „Makléři nebudou muset dělat dílčí úkony, protože AI vyřeší provolávání kontaktů. Budou mít více času na to, co je nejdůležitější – naše klienty,“ dodává Morcinek. Společnost věří, že právě kombinace moderních technologií a osobního přístupu je klíčem k úspěchu.

M&M Reality se dokázala rychle vzpamatovat i po složitějším období spojeném s ukončením spolupráce s investiční skupinou EHS, která dříve vlastnila podíl ve firmě. Rozchod byl komplikovaný kvůli rozdílným vizím ohledně dalšího rozvoje společnosti. „Věc se přenesla z obchodní do osobní roviny, což bylo velmi nepříjemné. Díky podpoře přátel, zaměstnanců a makléřů jsme spor rychle vyřešili a pokračovali ve strategickém směřování,“ vzpomíná Morcinek.

Vedle investic do technologií se společnost nyní zaměřuje na expanzi do zahraničí. Tento krok, zpožděný kvůli rozchodu s EHS a situaci na trhu, nyní nabírá konkrétní podobu. Firma hodlá využít své technologické know-how i za hranicemi ČR. Pro lepší řízení sítě poboček a rychlejší reakci na potřeby expanze M&M Reality pořídila moderní letadlo Piper Fury M700, které slouží také jako benefit pro zaměstnance.

Díky investicím do AI a expanzi konceptu TV aukcí M&M Reality nejen překonává český trh, ale připravuje se na další rozvoj v zahraničí. S důrazem na technologie a lidský přístup makléřů je připravena definovat budoucnost realitního trhu.

 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.