Mobil, který se dokáže zmenšovat i zvětšovat. Apple chystá revoluci

Když budete potřebovat menší displej pro psaní zpráv, žádný problém. Když budete chtít sledovat filmy, stačí jeden pohyb a váš mobil se jako zázrakem zvětší.

"Cokoliv, co se vejde do kapsy, má budoucnost. Jsem přesvědčen, že to má své místo na trhu. Taková je poptávka, usnadní nám to život," řekl expert na kyberbezpečnost Miloslav Lujka.

Funkční srolovatelný mobil se dostal do rukou youtuberů teprve nedávno na technologickém veletrhu v Barceloně. A vzbudil obrovskou pozornost. "Nic tam nebylo tak vzrušujícího jako tohle," uvedl populizátor IT Michael Josh.

[chooze:article;value:513108]

Srolovatelné displeje mají ambici stát se nejviditelnější technologickou změnou od zavedení těch dotykových. Společnost Apple si ho teď zaregistrovala u amerického patentového úřadu.

"Displej se může pohybovat mezi nesrolovaným stavem, kdy je displej rovný, a srolovaným stavem, kdy je část displeje srolována za účelem jeho skrytí. Skleněná vrstva může být v rolovací části ztenčena, aby se usnadnilo srolování displeje," stojí v dokumentu.

Srolovatelný displej není žádnou novinkou, na trh se derou první takové televize. Apple ale v patentu výslovně uvedl, že ho zabuduje do mobilního telefonu.

[chooze:article;value:506410]

"Je podstatné, že to udělal Apple, otec moderního smartphonu, dotykového displeje. Není první, ale dotáhne to k dokonalosti," doplnil Lujka.

Americký výrobce se tak připojil ke společnostem jako Samsung, Motorola, LG nebo Xiaomi, které se snaží srolovatelný displej na mobilu dostat na trh.

Zda takové přístroje zaplaví planetu, ukáže čas. Historie pamatuje několik nadějných nápadů, které naznačovaly revoluci. Třeba virtuální klávesnice nebo trojrozměrné displeje s hologramy. Dnes už si na ně ale skoro nikdo nevzpomene.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.