Mobilní operátory postihl výpadek. Lidé nemohli volat ani využívat data

Masivní výpadek služeb zasáhl v úterý po čtvrté hodině odpoledne mobilního operátora O2. Uživatelé měli problémy jak s voláním, tak s internetem v mobilu. Problémy podle portálu vypadky24 zasáhly drtivou většinu území Česka.

Operátor potíže s připojením začal rychle opravovat. "V současné době můžete zaznamenat problémy s hovory a datováním v naší síti. Za to se moc omlouváme. Chceme vás jen ujistit, že děláme maximum pro to, aby to netrvalo dlouho," napsal na twitteru operátor.

[chooze:article;value:492393]

Příčina výpadku zatím není známá. "V tuto chvíli technici analyzují rozsah a usilovně pracují na obnovení provozu," sdělila mluvčí O2 Veronika Zachariášová. Krátce po sedmé hodině operátor oznámil, že už by měly všechny služby fungovat tak, jak mají.

Podobně na tom byl i konkurenční T-Mobile, který měl rovněž problémy s poskytováním svých služeb. "Moc nás to mrzí, ale právě teď řešíme výpadek mobilních služeb, který se týká jak hovorů, tak mobilního internetu. Kolegové pracují na tom, aby bylo vše brzy zase v pořádku," uvedl T-Mobile na twitteru. Problémy hlásil také operátor Vodafone.

Aplikace WhatsApp měla výpadek. Lidé se nemohli přihlašovat ani posílat zprávy (6/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.