Moderátoři Snídaně s Novou: V cíli Red Bull Kár budou největší emoce

Co pro vás bude na moderování právě této akce největší výzva?

Johan: Podle soutěžních návrhů na startu bude parta šílenců ochotná pustit se do jakéhokoliv dobrodružství a ukočírovat je podle mě nebude vůbec jednoduché. Třeba přimět je, aby startovali, až na ně přijde řada, a ne všichni najednou. Z toho mám respekt, ale těším se na to. 

Ondřej: Takže na nás bude postarat se, aby všichni přežili. A aby si to všichni užili.

Tipnete si, kolik posádek dojede až do cíle?

Ondřej: Já říkám tak 50 %.

Johan: Hm, taky bych si myslel, že asi půlka. Ale tak já budu víc pozitivní a říkám 62,5 %.

Kdybyste si měli právě teď podat návrh na svou vlastní Red Bull káru, na jaké téma by to bylo?

Johan: Asi bychom drželi snídani. Takže talíř, kola, jeden vejce, druhý by byl anglická slanina a jedem!

Ondřej: Jasně, kafe do ruky a jede se!

Odkud bude nejlepší závod sledovat?

Johan: Podle mě někde uprostřed, protože spousta lidí podle mě nemá šanci dojet do cíle.

Ondřej: Souhlasím. Buď na začátku nebo uprostřed. I když v cíli zas budou největší emoce. 

Proč se podle vás vyplatí vydat se na Strahov a sledovat Red Bull Káry na vlastní oči? Co vám na závodu přijde nejlepší?

Ondřej: Už jenom ten koncept a že si tam parta bláznů postaví svoje vlastní káry napovídá, že to bude šílený mejdan, že to bude zážitek a že to bude něco, co nejde jinde zažít. 

Johan: Viděli jsme návrhy a některé se mi zdají nerealizovatelné, takže jsem moc zvědavý, jak to uchopí a jak to od návrhu posunou k té realitě. Tak na to se těším moc. A proč dorazit osobně? Myslím si, že taková koncentrace šílenců na jednom místě se nebude opakovat.

Red Bull Káry se vracejí do Česka

V sobotu 16. září 2023 od 13 hodin se v Česku pojede závod Red Bull Káry. První závod tohoto jména se konal v roce 2000 v Belgii a od té doby se zopakoval 138 krát v 52 zemích. Vybrané týmy v něm závodí v podomácku vyrobených nemotorových vozítkách. Každý tým má za úkol sestavit káru, v níž se spustí z kopce dolů v co nejrychlejším čase a vyhne se všem překážkám. Kromě sjedu se hodnotí i nejlepší show.

Na závodní trať na Strahově se postaví i týmy známých osobností - Hvězdný tým Evropy 2, Vašek Matějovský a Jakub Štáfek, moderátor a milovník extrému Nikos Mach nebo youtubeři Erem. V porotě zasedne snowboardcrossařka Eva Adamczyková, biatlonistka Markéta Davidová, šermíř Alex Choupenitch, skateboardista David Luu, bavič Martin Mikyska a další. Celým dnem budou provázet moderátoři Johan Mádr, Ondřej Havel a Naomi Adachi. Více na redbull.cz/kary 

[chooze:gallery;value:32923]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.