Moderátorka Kristina Kloubková šla téměř donaha. Má to svůj důvod

[chooze:gallery;value:33508]

​Odvážné fotografie moderátorky TV Nova Kristiny Kloubkové vyvolaly rozruch. Přidala totiž na instagram snímky, na kterých je pouze v podprsence. Na jednom z nich má ruku přiloženou na prsu a ukazuje tři prsty. To ale není jen tak.

V říjnu totiž probíhá tzv. Pink October neboli Říjen narůžovo, který se na celém světě zabývá prevencí rakoviny a podporou nemocných. "Tři prsty je znamení, dělá se tím samovyšetření prsu," vysvětlila pro TN.cz Kloubková, proč takto pózovala. 

[chooze:article;value:524904]

​Samovyšetření je jednoduché, přitom se ho podle ní mnoho žen bojí. "I já jsem se hrozně bála, přitom by se to mělo dělat každý měsíc. Ten strach, že tam něco najdete, je vždycky. Ale nemůžeme před tím zavírat oči, jinak může být pozdě," podotkla Kloubková a připomněla nedávnou tragédii úmrtí umělkyně Patricie Janečkové i návrat rakoviny zpěvačce Aničce Slováčkové. 

S nemocí se moderátorka bohužel v osobním životě už setkala. "Díky prevenci se zjistilo, že někdo v mém blízkém okolí má rakovinu. Právě díky tomu, že se na to přišlo včas, se podařilo ten problém vyřešit. Prevence má prostě smysl, protože právě to vás může zachránit. Jako matka naučím i svou dceru, aby si každý měsíc prsa vyšetřila," zdůraznila Kloubková.

[chooze:article;value:524423]

​Celý říjen napříč Českem můžete narazit na akce, na kterých si můžete vyzkoušet například, jaké to je nahmatat bulku. "Byla jsem na jednom takovém setkání. Zkoušela jsem tam jejich pannu s bulkou v prsu. Překvapilo mě, jak je strašně tvrdá," uzavřela moderátorka. Jak na samovyšetření, najdete například na stránkách neziskové organizace Loono.

Smrt Janečkové zasáhla celé Česko. Dbejte na prevenci rakoviny, apelují celebrity:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.