Modli se, nebo uvidíš. Ředitelka dětského domova měla nutit děti k víře

Slovenská policie se zabývá neobvyklým případem. Vyšetřuje chování ředitelky Centra pro děti a rodiny Trnava. Ta se údajně snažila děti přimět k víře zvláštními praktikami, které se nezamlouvaly ani jejím zaměstnancům.

Ti se rozhodli do celé situace vnést světlo a o praktikách ředitelky veřejně promluvit. Podle zjištění portálu TVNoviny.sk měla ředitelka prostory centra každé ráno pokropit svěcenou vodou. Děti také vždy dostaly křížky na čelo.

​Na denním pořádku bylo i chození do kostela a nechyběly ani modlitby, a to rovnou několikrát denně. Zarážející na celé věci je pak to, že pokud některé dítě odmítlo, hrozil mu trest.

[chooze:article;value:501423]

​Ředitelka měla děti vzít i na náročnou pouť do Medžugorje, jednoho z nejnavštěvovanějších katolických poutních míst. Tam údajně nutila děti ve věku od šesti let chodit bosé po skalách. Během celodenního programu neměly nárok na odpočinek, a to i navzdory vysokým venkovním teplotám.

Jedna ze zaměstnankyň měla v souvislosti s chováním ředitelky podat i trestní oznámení. Sama ředitelka Centra pro děti a rodiny Martina Krchňáková se ale k obvinění zatím nevyjádřila. Redakce TN.cz ředitelku kontaktovala také. Odpověď ale neobdržela. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.