Mohutný požár zachvátil halu u Prahy. Plameny likvidovalo 180 hasičů

[chooze:gallery;value:31747]

Mnoho jednotek hasičů vyrazilo do středočeské obce Tehovec. "Požár nám byl nahlášen v 18:40," řekla ve středu TN.cz mluvčí hasičů Vladimíra Kereková. "Je vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu," doplnila.

"Na místě zasahujeme za pomoci výškové techniky," informovala Kereková. "Na místě nejsou zranění a nemuseli jsme nikoho evakuovat," dodala.

[chooze:article;value:504445]

Na otázku, jaký je rozsah požáru, mluvčí odpověděla: "Vcelku velký." Oheň zasáhl plochu o rozloze 20 krát 30 metrů a plameny se rychle šířily střechou. Kolem 22. hodiny zvýšili hasiči stupeň poplachu na nejvyšší ze čtyř – zvláštní.

"Na místě už 31 jednotek. Cca 180 hasičů. Osoby v budově naštěstí nebyly. Škoda na majetku obrovská," sdělila na twitteru po 22. hodině hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN). Hasiči dostali požár pod kontrolu dvacet minut po 23. hodině. Ještě v šest hodin ráno byli na místě a dohašovali.

"Na rybníce v obci Louňovice jsme zřídili čerpací stanoviště k zajištění plynulé dodávky vody k hašení. Ta je na místo dopravována kyvadlově cisternami," uvedla mluvčí hasičů.

Na výpomoc středočeským kolegům dorazili i pražští hasiči. Vyslali jednotky z Chodova a Satalic. Velká hala, která se nachází kousek za Prahou, patří řetězci se zahradnickými potřebami. “Přímé škody byly předběžně odhadnuty na několik desítek milionů korun,“ informoval na webu Ladislav Holomčík z HZS Středočeského kraje. Přesnou částku i příčinu vzniku požáru určí vyšetřování, které proběhne ve čtvrtek dopoledne.

Denní světlo odhalilo následky haly u Prahy. Zbylo z ní jen ohořelo torzo:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.